Presedintele Partidului Social-Democrat, Mircea Geoana, a declarat marti ca noile date arata ca recesiunea economica ar putea dura intre doi si cinci ani, informeaza Mediafax. Liderul social-democrat a spus ca domeniile agriculturii si constructiilor ar putea reprezenta atuuri pentru relansarea economica a Romaniei.

Prezent la o dezbatere privind relansarea constructiilor, Geoana a afirmat ca economia mondiala s-ar putea confrunta cu o perioada prelungita de recesiune, intre doi si cinci ani.

El a apreciat ca Romania ar putea depasi perioada de criza daca isi va valorifica potentialul in agricultura si in constructii, el mentionand posibilitatea realizarii de locuinte sociale dupa modelul implementat in Constanta, unde Primaria a pus la dispozitia constructorului terenul, precum si utilitatile.

Geoana a mentionat ca printre punctele forte care ar putea ajuta Romania sa depaseasca perioada de criza se numara existenta unui sistem bancar solid, dependenta mica de exporturi, ponderea scazuta a creditului neguvernamental si dependenta scazuta de importul de energie, in timp ce unul dintre dezavantaje este deficitul de cont curent.