80% dintre cei 9.000 de angajati ai Societatii Nationale a Lignitului Oltenia intra in somaj tehnic in perioada 15 iunie-15 iulie, dupa ce conducerea Societatii a decis sistarea productiei timp de o luna, anunta NewsIn.

Decizia a fost luata de administraţia şi sindicatele SNLO in cadrul unei intâlniri avute luni seara cu ministrul Economiei, Adriean Videanu, motivul fiind stocurile mari de carbune ale companiei.

Minerii aflati in somaj tehnic vor primi, in aceasta perioada, 75% din salariul de baza brut.

"Ortacii vor intra in somaj tehnic, asa cum prevede Ordonanta 28. Am fost in teren si le-am explicat situatia oamenilor, care au inteles ca vor primi 75% din salariu o luna de zile. Vom semna, cel mai probabil maine, protocolul cu sindicatele”, a declarat Daniel Burlan, directorul general al SNLO.

In perioada 15 iunie-15 iulie, SNLO va livra carbune catre beneficiari din stocurile existente deja, depozitele societatii fiind pline inca de iarna trecuta. De asemenea, pentru redresarea activitatii, SNLO ar urma sa livreze, incepand cu luna august, 1,4 milioane tone de lignit lunar, livrarile maxime preconizate pentru lunile iunie si iulie fiind de cel mult 1,1 milioane tone, potrivit lui Daniel Burlan.