Aproximativ o suta de persoane au marsaluit sambata in centrul Capitalei, intr-un mars anti-gay "pentru normalitate", organizat de Asociatia "Noua Dreapta".

Participantii inarmati cu pancarte si cu un steag al Romaniei de 10 metri lungime, de toate varstele, au scandat sloganuri impotriva homosexualilor, a avorturilor si pro-religie.

Protestatarii fluturau steaguri verzi cu sigla "Noii Drepte", iar coloana era deschisa de un banner pe care scria: "Noua Dreapta impotriva homosexualitatii si pentru normalitate".

Ce scandau protestatarii:

  • Noi vrem normalitate, vrem diversitate!
  • Nu vrem sa fim un neam de poponari!
  • Romania nu-i Sodoma!
  • Noua Dreapta nu tolereaza poponarii!
  • Cei spurcati afara sa plecati!
  • Perversii sexuali, tratati medical! (scandare ce pare a fi fost lansat de scriitorul Pavel Corut, care a marsaluit alaturi de manifestanti)
  • Romania nu va vrea!

Unul dintre participanti avea o pancarta pe care era scris: God made Adam and Eve. Not Adam and Steve.

Marsul era programat initial pentru ora 11.00, fiind estimata prezenta a 300 de protestatari, insa aproximativ o suta de manifestanti s-au strans pentru a participa la miting. Astfel, in mars s-a plecat cu o intraziere de 50 de minute, noteaza Mediafax.

Participantii la marsul de sambata au pleacat din Piata George Enescu, pe traseul Calea Victoriei, Piata Natiunile Unite, Splaiul Independentei, Dealul Mitropoliei.

Ei au sustinut ca doresc ca prin acest mars sa traga un semnal de alarma, in contextul algerilor europarlamentare, ei nefiind de acord cu adoptarea Rezolutiei Catanian, rezolutie prin care se recunosc casatoriile intre gay in toate statele membre UE.

Potrivit acestora, marsul se vrea o actiune pentru promovarea valorii familiei, ei vrand ca uniunile prin casatorie intre barbat si femeie sa fie consemnate si in Constitutie, nu numai in Codul familiei.

Totodata, participantii afirma ca este un mars impotriva avortului si impotriva homosexualitatii, considerand ca parada gay este o actiune "obscena cu tenta sexuala explicita".

Seful departamentului aderenti al Asociatiei "Noua Dreapta", Adrian Pal, a spus, sambata, ca nu are nimic cu homosexualii, dar este deranjat ca vor sa se expuna public. Pal a sustinut ca este artist care lucreaza cu regizori si alte persoane din domeniu, care niciodata nu s-ar expune public indiferent de orienterea sexuala pe care o au.

Participantii impart fluturasi pe care sunt notate motivele protestului lor fata de gay. "Homosexualitatea este un act indreptat impotriva evolutiei sanatoase a societatii umane si a perpetuarii acesteia, acceptarea si proliferarea homosexualilor aduce imbolnavirea morala a generatiilor, fiind un factor degradant al umanitatii", se arata in protestul acestora.

Parada Gay, la ora 17,00

Parada gay desfasurata anual la finalul festivalului organizat la Bucuresti de Asociatia "Accept" va avea loc sambata, de la ora 17.00. Cei care vor participa la parada vor pleca la ora 17.30, pe traseul Bulevardul Unirii, Piata Constitutiei, Bulevardul Libertatii, Parcul Izvor. Organizatorii au anuntat 500 de participanti.

Reprezentantii Asociatiei "Accept", care apara drepturile minoritatilor sexuale, sustin ca in Romania persoanele LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali, n.r.) continua sa fie "discriminate, hartuite si considerate cetateni de rangul doi", lucru inacceptabil intr-o tara europeana care sustine ca respecta drepturile omului.

Acestia spun ca atata vreme cat persoanele LGBT nu vor avea drepturi egale, vor continua sa organizeze astfel de evenimente, pentru a semnala ca ignorarea nu este o optiune.