Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat, vineri, ca a acceptat demisia directorului Centrului National de Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, Cristian Mirescu, in urma scandalului provocat de strecurarea unei greseli in subiectele de la teza unica la istorie, sustinuta de elevi in urma cu cateva zile. Ministrul Educatiei a tinut, insa, sa sublinieze ca "Elevii nu au avut de suferit, datorita faptului ca subiectele le-au fost transmise in varianta corecta".

Ecaterina Andronescu a adaugat ca nu Ministerul Educatiei este cel care elaboreaza subiectele pentru evaluarile nationale, ci Centrul National de Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar care are, printre cele 4 competente, coordonarea si organizarea sistemului de examinare si evaluare nationala.

"Conducerea Ministerului a analizat situatia creata si abaterea de la procedurile privind elaborarea subiectelor pentru tezele nationale si a decis urmatoarele", a anuntat Ecaterina Andronescu:

1. Acceptarea demisiei directorului Centrului National de Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, Cristian Mirescu.

2. Acceptarea demisiei doamnei Rodica Tudorica, consilier inspector pentru disciplina Istorie.

3. Demararea, incepand de astazi, a unui control general in cadrul Centrului National de Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar. Incepand de saptamana viitoare, Centrul va avea o noua conducere, pana se incheie examenele nationale, dupa care, probabil ca vom proceda la o restructurare a Centrului National de Curriculum si Evaluare.