Ambasada Austriei regreta profund faptul ca "un document atribuit ambasadei" cu privire la intrevederea presedintelui Romaniei cu ambasadorii statelor UE acreditati la Bucuresti a fost facut public si a initiat o ancheta in acest caz, informeaza un comunicat al reprezentantei diplomatice.

"Ambasada Austriei regreta profund faptul ca un document atribuit ambasadei cu privire la o intrevedere a domnului presedinte al Romaniei cu ambasadorii statelor UE a fost facut public. Autoritatile austriece au initiat o ancheta in acest caz si vor intreprinde totti pasii necesari clarificarii", se arata in comunicatul remis, duminica, agentiei Mediafax.

Reprezentanta diplomatica, aminteste, in acest context, ca "intocmirea rapoartelor asupra unor convorbiri si contacte ale ambasadei are caracter intern si nu reprezinta pozitia oficiala austriaca".

De asemenea, Ambasada Austriei subliniaza caracterul execelent al relatiilor bilaterale, care au dobandit o noua dimensiune dupa aderarea Romaniei la UE.

Un raport intern al Ambasadei Austriei relata ca, la intalnirea cu ambasadorii statelor UE acreditati la Bucuresti, Traian Basescu ar fi spus ca va lua o decizie privind candidatura sa la prezidentiale abia in septembrie, in functie de efectele crizei economice, iar Emil Boc este pregatit drept candidat de rezerva al PDL.

Traian Basescu: E o scrisoare pierduta. Asteptam pozitia ambasadei austriece

Presedintele Traian Basescu a declarat duminica seara, in cadrul unei emisiuni la Realitatea Tv, ca nu poate reactiona la un raportul austriac aparut duminica in presa, intrucat asteapta o explicatie din partea Ambasadei Austriei la Bucuresti.

"Despre documentul vehiculat in presa ambasada Austriei este cea care trebuie sa dea o explicatie. Eu nu pot reactiona la un document al carui autor nu-l cunoastem. E o scrisoare pierduta", a afirmat seful statului.

Boc califica drept insinuari informatiile potrivit carora ar fi candidat de rezerva pentru Cotroceni

Premierul Emil Boc a evitat, duminica, sa faca precizari legate de informatiile privind posibilitatea ca el sa fie candidat de rezerva al PDL pentru prezidentiale, spunand ca preocuparile partidului sunt legate de criza, si nu de acest fel de "insinuari", transmite Mediafax.

"Preocuparile PDL in acest moment sunt legate de criza economica pentru care incercam sa gasim solutii, si nu de aceste insinuari", a spus Emil Boc, intrebat de jurnalisti, la Timisoara, cum comenteaza informatiile potrivit carora ar fi fost desemnat candiat de rezerva al PDL pentru alegerile prezidentiale.