Presedintele Traian Basescu a declarat ca desi Produsul Intern Brut a scazut cu 6,4% in primul trimestru din 2009, semnalele din aprilie sunt pozitive si nu se poate spune ca economia este in recesiune, informeaza Mediafax. Seful statului a facut aceste declaratii in timpul lucrarilor la Congresul Uniunii Studentilor din Romania, desfasurat la Palatul Parlamentului.

Traian Basescu a afirmat ca cifrele inregistrate in primul trimestru din 2009 confirma criza economica, dupa ce in primele trei luni ale anului in curs s-a PIB-ul a scazut cu 6,4%, precizand insa ca nu sunt indeplinite standardele pentru a se putea declara ca Romania este in recesiune.

"Semnele din aprilie sunt pozitive, dar nu ma hazardez sa ma bucur si sa afirm ca incepem sa iesim din criza, as astepta si trimestrul doi, adica sfarsitul lunii iunie", a afirmat seful statului, adaugand ca nu mai baga mana in foc pentru nimic.

Basescu a spus ca obiectivul sau prezent este evitarea intrarii Romaniei in derapaj economic si ca va sprijini Guvernul in luarea masurilor care se impun, oricant de dureroase ar fi si fara a tine cont ca este an electoral.

"Orice masura care va trebui luata pentru a evita derapajul economic va asigur ca va fi luata, chiar daca este an electoral si chiar daca va fi dureroasa. In evaluarile noastre, dar nu mai pun mana in foc pentru nimic, in decembrie aveam informatiile oficiale ca Romania va avea o crestere economica intre 3 si 6%, in orice caz, dupa evaluarile existente acum, pe care nu mi le asum, doar vi le transmit ca informatie, se pare ca incepem sa ne revenim, dar in niciun caz nu afirm ca Romania este pe drumul de a iesi din criza", a spus Basescu.