Primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, vrea ca viitoarele uniforme ale agentilor de politie din localitate sa fie 'inscriptionate bilingv', dupa ce, miercuri, ministrul de interne Dan Nica a anuntat ca vestimentatia politiei locale se va schimba, incepand cu 1 iunie, relateaza Agerpres. 'Vom solicita ca in Sfantu Gheorghe sa fie uniforme bilingve', a declarat Antal Arpad.

Primarul municipiului Sfantu Gheorge a declarat pentru Agerpres ca, potrivit legii, cetatenii apartinand minoritatilor nationale isi pot folosi public limba materna in localitatile in care ponderea lor depaseste 20% din totalul populatiei, prin urmare considera firesc ca in Sfantu Gheorghe, unde peste 70% sunt maghiari, uniformele politistilor sa fie inscriptionate bilingv cu denumirea institutiei la care lucreaza.

Potrivit ministrului de interne Dan Nica, noul model de uniforma al Politiei va fi adoptat incepand cu data de 1 iunie, viitoarea vestimentatie urmand sa fie aproape similara cu cea a nemtilor. Hainele vor fi confectionate dintr-un material bleumarin pentru angajatii Politiei Nationale si albastru deschis pentru cei din Politia Locala. Insemnele unitatii si gradele celor din urma vor fi atasate pe piept, in partea stanga a hainei, in timp ce Politia Nationala va purta insemnele distinctive pe brat.