Guvernul a alocat 360 de milioane lei pentru reabilitarea termica a 50.000 de apartamente, a anuntat, miercuri, ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Vasile Blaga, dupa sedinta Executivului. Programul de izolare termica are un buget de 22 de ori mai mare decat anul trecut iar din cele 69 de primarii din program, 37 au primit sumele cerute integral, a precizat Blaga.

Ministrul a sublinita ca la succesul programului a contribuit si schema de finantare, potrivit careia 50 la suta din bani provin de la bugetul de stat, 30 la suta de la primarii si 20 la suta de la beneficiari.

Ministrul s-a referit si la o situatie aparuta la Vaslui. Primaria comunei Petrisoara trimis o solicitare "aberanta", din care ar reiesi ca proiectul de reabilitare termica a unui apartament depaseste 10.000 de euro.

"Am alocat bani tuturor celor care au facut solicitari cu indicatorii termico-economici, cu o singura exceptie - comuna Petrisoara, judetul Vaslui, pentru ca, desi am atentionat public ca nu voi accepta solicitari aberante, primaria a trimis o cerere conform careia proiectul de reabilitare termica pentru un apartament este de peste 10.000 de euro. Discutam de zece apartamente... Probabil ca sta primarul acolo, dar nu stiu cat valoreaza locuinta, daca reabilitarea costa zece mii de euro", a spus Blaga.

Contractele de inchiriere pentru locuintele de stat au fost prelungite cu inca 5 ani

Contractele de inchiriere pentru locuintele aflate in proprietatea statului vor fi din nou prelungite, pentru o perioada de inca cinci ani, a anuntat, miercuri, premierul Emil Boc. Valabilitatea acestor contracte expirase in luna aprilie.