Politicienii romani abordeaza criza economica intr-o maniera "supra-inflamata", similara cu comunicarea mediatica de tip catastrofic, a declarat, miercuri, la Iasi, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, citat de Mediafax.

"Trebuie sa ne scoatem criza din cap. Nu este nevoie sa descoperim America. Este suficient sa ne uitam la alte tari, sa venim cu solutii si politici care au fost deja aplicate. Solutiile le gasim in lucrarile de specialitate si in bunul simt. Restul e zgomot", a afirmat Isarescu, intr-un discurs sustinut la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.

El a precizat ca efectele crizei sunt inevitabile.

"Criza nu poate fi data la o parte, nu ne propunem sa oprim criza la granita, ci doar sa atenuam pantele acesteia. Cand in Europa productia auto scade cu 30%, ce putem face in Romania? Sa producem pe stoc doar ca sa nu creaca somajul?", a spus Isarescu.

Guvernatorul bancii centrale spera ca economia sa-si revina cat mai repede din recesiune, comparand o astfel de evolutie cu forma literei "V".

"Sper si cred ca va fi un «V» cat mai ascutit, astfel incat sa avem o revenire cat mai rapida", a spus Mugur Isarescu.

In ceea ce priveste cursul valutar, el a precizat ca o depreciere a leului era necesara, pentru corectia deficitului de cont curent.

Guvernatorul bancii centrale a primit, miercuri, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, in cadrul unei festivitati la care au participat cateva sute de profesori si studenti ai institutiei de invatamant superior.