Greva lucratorilor feroviari din Ungaria, declansata vineri, produce perturbari ale circulatiei trenurilor in Romania, mai multe curse ce asigura traficul feroviar de marfa si calatori transfrontalier cu Ungaria fiind anulate, informeaza Ministerul Transporturilor intr-un comunicat.

Astfel, sase trenuri de calatori cu trafic transfrontalier cu Ungaria stationeaza, iar alte patru sunt anulate:

* trenul international 370 „Ister” Bucuresti Nord – Viena, stationeaza in Curtici;

* trenul international 78 „Cris” Timisoara Nord – Budapesta, stationeaza in Curtici;

* trenul international 346 „Dacia” Bucuresti Nord – Viena, stationeaza in Szolnok (Ungaria);

* grupa de Venetia pentru Bucuresti Nord, stationeaza in Croatia;

* grupa de Munchen pentru Bucuresti Nord, stationeaza in Viena;

* grupa de Praga pentru Bucuresti Nord, stationeaza in Slovacia;

* trenurile internationale 36329 si 36312 Mateszalka – Carei si retur sunt anulate;

* trenurile internationale 411-2 si 412-1 „Partium” Biharkeresztes – Episcopia Bihor –Oradea si retur, sunt anulate;

"Pentru circulatia trenurilor internationale, in intervalul 00:00 -18:00, administratia MAV (compania feroviara ungara) nu poate garanta traficul pe toata reteaua feroviara maghiara. Conform reglementarilor in trafic international, restituirea contravalorii calatoriei neefectuate se va face la valoarea integrala", se mai precizeaza in comunicat.

CFR Marfa reprogrameaza transporturile de vineri

"Ca urmare a discutiilor cu reprezentantii societatii feroviare de marfa din Ungaria - MAV Cargo, SNTFM „CFR Marfa” aduce la cunostinta celor interesati ca in data de 8 mai 2009 in intervalul orar 00:00 si 18:00, traficul feroviar de marfa transfrontalier cu Ungaria va suferi perturbari din cauza grevei personalului feroviar maghiar. Pentru a putea asigura cererea de transport a clientilor sai pe aceasta ruta, reprezentantii CFR Marfa impreuna cu partenerii de la MAV Cargo vor reprograma transporturile intarziate", informeaza Ministerul Transporturilor.

Reprezentantii Sindicatului Liber al Lucratorilor Feroviari din Ungaria au declansat vineri o greva la nivel national in sistemul de transporturi feroviare, circulatia trenurilor urmand sa fie intrerupta timp de 18 ore. Ei sunt nemultumiti de masurile de austeritate planificate de noul guvern de la Budapesta. Ultimele negocieri dintre sindicalisti si reprezentantii companiei ungare de cai ferate s-au incheiat fara a se ajunge la un acord.