Soferii care depasesc viteza legala si care vor fi depistati cu ajutorul radarelor mobile vor fi opriti in trafic de politisti, informeaza Mediafax. Prin aceasta masura se suplineste suspendarea celor aproximativ 160 de radare fixe.

Comisarul sef, Lucian Dinita, seful Directiei Politiei Rutiere a declarat, joi, ca politia va lua o serie de masuri pentru "a reduce numarul de accidente pe principalele drumuri nationale si europene".

El a mentionat ca trebuie suplinita lipsa celor aproximativ 160 de radare fixe, suspendate, cu ajutorul radarelor mobile.

"Vom actiona cu radare mobile si vom trece la oprire asa cum faceam odata", a precizat seful DPR.

Totodata soferii care au fost amendati inainte de suspendarea aparatelor de radar fixe vor trebui sa-si achite amenzile, deoarece constatarea este legala, aparatele radar functionand legal.

Radarele fixe instalate si gestionate de comunitatile locale au fost interzise de Inspectoratul General al Politiei Romane din cauza numeroaselor contestatii depuse de soferii amendati, a declarat pentru HotNews.ro, biroul de presa al IGPR. Singurele radare fixe functionale sint cele de pe DN 1. Reamintim ca radarele fixe din 27 de judete erau montate de doua firme din Cluj.

Hotararea de suspendare a radarelor apartine Politiei si se mentine pana cand vor fi reglementate toate aspectele legislative legate de solicitarea Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), a precizat sursa citata.

Decizia vine dupa ce ANRMAP a sesizat Parchetul cu privire la procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica.

Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) a anuntat ca va cere in justitie anularea unor contracte privind amplasarea radarelor fixe care nu respecta procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica.

Politia a retras avizul de functionare al radarelor fixe amplasate de autoritatile locale pana la reglementarea problemelor legislative.