Oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite sunt interesati sa investeasca in turismul romanesc, iar presedintii Autoritatilor pentru Turism din Abu Dhabi, Sharjah si Dubai intentioneaza sa deschida la Bucuresti trei repezentante, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Ministerul Turismului. La randul sau, ministrul de resort, Elena Udrea, a anuntat ca tara noastra va avea si ea un birou de turism in Emiratele Arabe Unite.

Elena Udrea a avut intalniri cu sefii Autoritatilor pentru Turism din emiratele Abu Dhabi, Dubai si Sharjah, cu adjunctul ministrului comertului exterior, precum si cu oameni de afaceri, potentiali investitori in industria turismului din Romania. In cadrul intrevederii, presedintele Autoritatii pentru Turism din Abu Dhabi si-a exprimat disponibilitatea de a crea in cadrul guvernului sau un departament special pentru relatia cu Romania, al carui principal obiectiv va fi acela de dezvoltare a relatiilor bilaterale in domeniul turismului.

"Atat presedintele Autoritatii pentru Turism din Abu Dhabi, cat si presedintii Autoritatilor de Turism din Sharjah si Dubai au vorbit cu ministrul roman al turismului despre intentia lor de a deschide reprezentante in Romania acceptand si invitatia de a vizita tara noastra pentru a identifica modalitati concrete de cooperare. La randul sau, Elena Udrea a anuntat ca institutia pe care o conduce isi va deschide o reprezentanta in Emiratele Arabe Unite", se arata in comunicatul ministerului.

In cadrul intalnirilor cu partenerii arabi, au fost discutate proiecte de investitii care ar putea fi realizate in tara noastra, cu participarea oamenilor de afaceri din Emiratele Arabe Unite si din zona adiacenta. „La intalnirea pe care am avut-o cu oameni de afaceri emiratezi, acestia s-au aratat extrem de interesati de investitii in turismul balnear in jurul capitalei Bucuresti, precum si in turismul de litoral. Un grup de potentiali investitori din zona Golfului Persic va vizita in acest sens Romania, la inceputul lunii iunie”, a declarat ministrului Turismului, Elena Udrea.

Ministrul Turismului participa in perioada 5-8 mai la Targului International de Turism „Arabian Travel Market” din Dubai, cea mai importanta expozitie din domeniu in Orientul Mijlociu. In urmatoarele zile, ministrul roman se va intalni si cu alte personalitati ale vietii politice si economice din Emiratele Arabe Unite.