Mihaela Neacsu, vicepresedintele Publisind, Federatia Sindicatelor din Administratia Publica, s-a aflat in redactia HotNews.ro pentru a discuta despre avantajele si dezavantajele legii unice a salarizarii, despre cum decurg negocierile pe aceasta tema si despre salariile din sectorul bugetar. Mihaela Neacsu a participat la toate intalnirile grupului de lucru pentru elaborarea legii unice a salarizarii, reprezentand Blocul National Sindical (BNS). Cele mai bune intrebari se vor regasi in emisiunea "Bucuresti punkt Bonn", realizata de HotNews.ro si Deutsche Welle.

  • Intalnirea s-a incheiat
  • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.

Elaborarea legii intampina o serie de dificultati din cauza echivalarilor de functii care nu sunt pe placul tuturor. Ministerele privilegiate, in care se inregistreaza cele mai mari salarii, evita sa faca propuneri de echivalari pentru functiile bine platite. In special, reprezentantii justitiei si cei ai internelor au incercat pana acum sa evite cooperarea la elaborarea legii. Ministerul Administratiei si Internelor refuza sa faca propuneri de echivalari, iar Ministerul Justitiei incearca sa evite punerea in discutie a functiei de judecator. Un alt aspect care trebuie lamurit este stabilirea functiei cea mai bine platita in sectorul bugetar.