73 de directori de spitale au fost demisi de catre ministrul Sanatatii, Ion Bazac. 8 sunt managerii unor spitale din Bucuresti, 7 manageri ai spitalelor publice din subordinea ministerului, si importante nume ale spitalelor din tara. Potrivit ministerului Sanatatii, "in Capitala, s-a decis incetarea contractului de management a mai multor spitale deoarece s-a constatat nerealizarea corespunzatoare a valorii indicatorilor." Reprezentantii ministerului Sanatatii declara ca "decizia de incetare a contractelor managerilor nu este nici politica, nu apartine nici ministrului Sanatatii, ci comisiilor desemnate prin lege."

"Decizia de incetare a contractelor unora dintre managerii din spitalele publice nu este nici politica, nu apartine nici ministrului Sanatatii, ci comisiilor desemnate prin lege. Este o consecinta a rezultatelor obtinute de catre acestia la evaluarile facute de comisiile locale abilitate", potrivit biroului de presa al ministerului Sanatatii.

Au fost demisi:

directorul Spitalului Clinic de Urgenta din Capitala, Claudiu Turculet

directorul Spitalului Clinic de nefrologie "Dr. Carol Davila", Penescu Mircea

directorul Spitalului Clinic pentru Copii "Grigore Alexandrescu", Coriolan Ulmeanu

directorul Spitalului Clinic de Copii "Victor Gomoiu", Chirita Felicia

directorul Spitalului Coltea, Popescu Radu-Cristian

directorul Spitalului de Pneumoftiziologie Sf. Stefan, Nastase Silvia

directorul Spitalului Clinic "Prof. dr. Th. Burghele", Tufan Gigel

directorul Spitalului de Urgenta Sf Pantelimon, Boer Caludia-Monica.

Au mai fost demisi managerii Institutului Clinic Fundeni, Popa Constantin Nicolae, al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Galie Niculae, al Institutului National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolie "N. Paulescu", Agafitei Robert, al Institutului de Fonoaudiologie si Chirurgie Functionala ORL "Prof. dr. D. Hociota", Pantazoglu Gabriela, al Sanatoriului Balnear Slanic Moldova, Gheorghiu Maria, al Institutului de Oncologie "Prof. I Chiricuta" Cluj-Napoca, Strilciuc Mircea si al Spitalului de Psihiatrie Gataia, Palici Elena.

Motivatia

"Mi-a fost prezentat raportul final si, in spiritul transparentei de care am dat dovada si pana in prezent, am decis publicarea acestuia pe site-ul institutiei. In continuare astept propunerile directiilor de Sanatate Publica locale pentru numirea unor manageri interimari”, a declarat ministrul Sanatatii, Ion Bazac.

"Deoarece s-a constatat nerealizarea corespunzatoare a valorii indicatorilor, s-a decis incetarea contractului de management in cazul directorului Spitalului Clinic de Urgenta, Claudiu Turculet, al Spitalului Clinic de nefrologie Dr. Carol Davila, Penescu Mircea, al Spitalului Clinic pentru Copii Grigore Alexandrescu, Coriolan Ulmeanu, al Spitalului Clinic de Copii Victor Gomoiu, Chirita Felicia, al Spitalului Coltea, Popescu Radu-Cristian, al Spitalului de Pneumoftiziologie Sf Stefan, Nastase Silvia, al Spitalului Clinic Prof. dr. Th. Burghele, Tufan Gigel si al Spitalului de Urgenta Sf Pantelimon, Boer Caludia-Monica", se precizeaza in raport.

Bazac a decis incheierea contractului de management a 2 directori de spitale din judetele Alba, 3 din Arad, 2 din Arges, 5 din Bihor, 1 din Bistrita Nasaud, 3 din Botosani, 4 din Brasov, 1 din Buzau, Caras Severin (1), Calarasi (1), Constanta (1), Dolj (7), Galati (1), Giurgiu (1), Gorj (1), Hunedoara (2), Ilfov (1), Marmures (4), Mehedinti (1), Mures (4), Olt (1), Prahova (1), Satu Mare (1), Salaj (1), Suceava (1), Timis (2), Valcea (1) si Vrancea (1).

La evaluarea activitatii managerilor de spitale de anul trecut in luna mai, fostul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu a demis 32 de directori de spital din tara, dintre care patru din Bucuresti. Motivul inlocuirii din functie a fost nerespectarea indicatorilor de performanta prevazuti in contractul de management.

Unul dintre directorii de spital demisi intentioneaza sa dea Ministerul Sanatatii in judecata

Fostul director al Spitalului de Psihiatrie din Vadu Lat, medicul Elena Stuparu, a declarat ca ia in calcul posibilitatea sa conteste in instanta decizia ministrului Bazac de a-i inceta contractul de munca. Stuparu considera injusta decizia ministrului de a o demite.

"Motivele invocate s-au referit la nerespectarea indicatorilor de performanta, dar ministrul nu a luat in considerare indicatorii negociati. Consider injusta decizia acestuia. Cred ca o sa actionez in instanta decizia, dar inca nu m-am hotarat", a spus fostul director al Spitalului de Psihiatrie din Vadul Lat.