Adrian Theiss, consilierul lui Sorin Oprescu, este pe punctul de a pleca din echipa primarului general. Acesta se afla in conflict deschis cu Nadina Nedeala si Marie Jeanne Ion cele doua PR-iste care se ocupa de imaginea primarului Oprescu si sefa Administratiei Strazilor. Theiss a facut o serie de dezvaluiri legate de cele doua PR-iste si i-a cerut primarului sa o demita pe sefa Administratiei Strazilor cercetata de DNA. In replica, Oprescu a declarat: “Daca cineva credea ca am sa conduc primaria prin consilieri s-a inselat”. Nadina Nedeala si Marie Jeanne Ion au catalogat declaratiile lui Theiss drept atacuri josnice. Marie Jeanne Ion este ziarista rapita in Irak, in 2005, pe vremea cand lucra la Prima TV.

“Capitala este pe punctul de a fi predata voit sau nevoit fostului sistem clientelar. Ii cer primarului Sorin Oprescu demiterea de urgenta a domnisoarei Alina Roman, director general al Administratiei Strazilor, pentru activitatea defectuoasa care a atras suspiciuni de coruptie si practici nelegale”, a declarat Adrian Theisss. El a mai mentionat ca Alina Roman este cercetata intr-un dosar instrumentat de procurori DNA.

Adrian Theiss a subliniat ca Nadina Nedeala si Marie Jeanne Ion nu sunt angajate ale Primariei Capitalei si nu ar avea dreptul sa isi desfasoare activitatea in biroul lui Sorin Oprescu. “Ele lucreaza acolo pe unde trec diferite acte cu caracter secret. Au dat ordin directorilor sa nu discute cu presa, le cer acestora rapoarte fara nici un drept. Daca vor sa ii faca imagine sa ii faca de la firma lor”, a mai declarat Theiss.

Potrivit lui Adrian Theiss, cele doua consiliere de imagine personale ale primarului Oprescu au contactat sefii unor redactii pentru ca unii jurnalistii acreditati la Primaria Capitalei sa fie inlocuiti. “Nadina Nedeala si Marie Jeanne Ion care au angajat cele doua institutii nelegal, nestatutar si nelegitim, si-au asumat rolul de filtre si cenzori pentru mass-media in detrimentul lui Sorin Oprescu. Astazi aflu ca sunt sunati directori de publicatii sau redactori-sefi si li se spune: Schimba-l pe ala ca e un bou, da-l afara. Nici pe vremea lui Nastase nu se intampla asta”.

Intr-un interviu dat Qmagazine, Theiss a mentionat si cazul unui jurnalist din trustul Realitatea-Catavencu care ar fi fost amenintat de cele doua consiliere de imagine si a carui acreditare a fost ridicata din ordinul acestora.

Adrian Theiss a mentionat ca, in cazul in care cele doua solicitari ale sale - demiterea Alinei Roman si reglementarea statutului celor doua consiliere personale Nadina Nedeala si Marie Jeanne Ion - nu vor fi aprobate de Sorin Oprescu atunci este posibil sa isi depuna demisia.

In replica la acuzele facute de Adrian Theisss, Nadina Nedeala si Marie Jeanne Ion au declarat: “Suntem consiliere ale omului Sorin Oprescu. Nu vom raspunde la atacuri atat de josnice”. Cele doua reprezentante ale lui Sorin Oprescu au refuzat sa faca alte comentarii.

Oprescu: Acuzele simbolizeaza impotenta sociala, mercantilismul si defrenarea

La scurt timp dupa conferinta de presa a consilierului Theiss, si primarul Sorin Oprescu a facut cateva declaratii raspunzand astfel la afimatiile colaboratorului sau.

Acuzatiile aduse colegilor de echipa simbolizeaza impotenta sociala, mercantilismul si defrenarea (n.r. Cuvant inexistent in DEX-online) unor nereusite din viata. Mi-am pus intrebarea daca cineva dorea sa schimbe clientela fostei administratii cu clientela mea? Raspunsul meu este ferm: da, se dorea. Daca cineva credea ca am sa conduc primaria prin consilieri s-a inselat”, a declarat Sorin Oprescu ca raspuns la declaratiile consilierului sau Adrian Theiss.

Referindu-se la plecarea altor colaboratori din jurul sau Oprescu a declarat urmatoarele: “Am avut in jurul meu oameni care mi-au cerut bani: Au plecat! Am avut in jurul meu oameni care au tratat in numele meu cu oameni si societati: Au plecat!”.

Pana in prezent, din echipa cu care Oprescu a castigat alegerile pentru Primaria Generala si cu care si-a inceput mandatul de primar au plecat din diverse motive trei consilieri: Rose Marie Olănescu, Victor Dumitriu şi George Cornel Comşa, ultimul fiind cooptat ca sef de campanie al principelui Radu Duda. “Sa ne intelegem, eu nu i-am luat de neveste. Am fost o echipa, apoi unii au ales sa isi vada de alte proiecte”, a mai mentionat Oprescu.

Cat despre o posibila plecare a lui Adrian Theiss, primarul Oprescu a declarat ca se asteapta la un gest de onoare a consilierului sau. “Onoarea domnului consilier Theiss isi va spune cuvantul”. Despre solicitarea lui Theiss de a o demite pe directoarea Alina Roman, primarul Oprescu a mentionat ca nu face schimbari in urma unor presiuni politice.

Cat despre acuzele legate de cenzura impusa de cele doua consiliere de imagine Oprescu a mentionat ca are o relatie buna cu presa. Oprescu a mai dezvaluit faptul ca sefi de ziare i-au cerut bani pentru ca imaginea lui sa fie reflectata favorabil in articolele de presa. “Mi-au spus: Vrei sa scriem de bine de tine? Pai trebuie sa contribui, ba! Si nu erau ziaristi, erau sefi”, a mai adaugat Oprescu. Primarul nu a mentionat numele sefilor institutiilor media care i-ar fi cerut bani.