Aproape 100 de mii de turisti au fost pe litoralul romanesc in minivacanta de 1 mai, jumatate dintre ei cazandu-se la hoteluri - numar de cinci ori mai mare decat se estima, a anuntat Ministerul Turismului, potrivit Mediafax.

"In vacanta de 1 Mai , Ministerul Turismului a reusit sa atraga pe litoralul romanesc al Marii Negre un numar record de turisti, care au cheltuit intre 8 si 10 milioane de euro. Conform rapoartelor oficiale ale Politiei, in structurile clasificate de cazare de pe litoral au fost gazduiti, in aceasta perioada, intre 46.000-50.000 de turisti, iar inca 50.000 de turisti au preferat sa-si petreaca vacanta in case de vacante, corturi, la rude si prieteni", se arata intr-un comunicat al Ministerului.

"Ma bucur ca am atins obiectivele evenimentelor de promovare pe care le-am desfasurat pe litoral, contribuind astfel la cresterea substantiala a numarului de turisti fata de aceeasi perioada a anului trecut", a afirmat ministrul Turismului, Elena Udrea.

Inainte insa ca Ministerul Turismului sa anunte cifra de 100 de mii de turisti pe litoral in weekend-ul de 1 Mai, Corina Martin, presedintele Ascoiatiei Nationale a Agentiilor de Turism, declarase ca pe litoral s-au aflat, in ultimele zile, 20 de mii de turisti, cu 30% mai mult decat anul trecut, cand 1 Mai s-a suprapus cu vacanta de Pasti.

Ulterior, insa, Corina Martin a revenit asupra declaratiilor sale, sustinand ca este posibil ca datele Ministerului Turismului privind prezenta pe litoral a aproape 100 de mii de turisti sa fie exacte si explicand ca ANAT nu centralizeaza datele legate de numarul de turisti si ca nu are informatii exacte în acest sens.