Trei dintre cele cinci persoane incarcerate in scandalul privind furtul masinii lui Gigi Becali au fost eliberate din arest, in noaptea de vineri spre sambata, la miezul noptii, ca urmare a expirarii mandatului. Pentru cei trei - Catalin Zmarandescu, Stefan Dediu si Nicolae Dumitrascu - Tribunalul Bucuresti a decis joi cercetarea in libertate.

Aceeasi decizie a fost emisa si pentru Marcel Popa si Marian Milea, judecatorii respingand recursul procurorilor la decizia prin care instanta inferioara a decis, in urma cu o saptamana, sa nu le prelungeasca mandatele de arestare preventiva.

Marcel Popa si Marian Milea, arestati in 14 si 17 aprilie, raman in arest pana in 12 si respectiv 15 mai, cand expira mandatele.

Saptamana trecuta, judecatorii au respins propunerea procurorilor de prelungire a arestarii preventive in cazul celor cinci, instanta apreciind ca acestia trebuie cercetati in libertate pentru egalitate de tratament cu hotii masinii omului de afaceri, pentru ca nu prezinta pericol concret pentru ordinea publica si nu au incercat influentarea anchetei.

Cei cinci, impreuna cu Gigi Becali, au fost arestati in 2 aprilie, fiind acuzati lipsire de libertate in mod ilegal. Dediu este acuzat si de uz de arma neletala din categoria celor supuse autorizarii, fara drept.

Procurorii au afirmat ca acestia reprezinta un pericol pentru ordinea publica si "s-au erijat in organe de aplicare a legii". Potrivit anchetatorilor, in noaptea de 26 spre 27 ianuarie, acestia au prins si sechestrat trei barbati, despre care sustin ca i-au furat masina lui Becali.

Patronul echipei Steaua a fost elberat din arest pe 17 aprilie.