Omar Hayssam este arestat in Siria de mai bine de un an. Asa sustine tatal sau intr-o scrisoare depusa de avocatul sirianului in procesul privind fuga acestuia din Romania. Curtea de Apel Bucuresti a demarat, miercuri, cercetari pentru a afla daca Omar Hayssam este incarcerat in Siria, informeaza Mediafax.

Avocatul Ion Cazacu, care il reprezinta pe Omar Hayssam a adus in fata instantei o scrisoare despre care a spus ca a primit-o de la tatal lui Omar Hayssam din Siria, in care se arata ca acesta este inchis de un an si jumatate.

Tatal lui Hayssam arata in scrisoarea pe care a transmis-o fiilor sai Mukhles si Mahmoud ca acesta a fost arestat de autoritatile siriene "de aproximativ un an si jumatate si pana in prezent".

In scrisoarea semnata de Khaled Abdallah Omar din 22 aprilie, acesta le spune fiilor lui ca starea de sanatate a mamei lor s-a agravat "dupa arestarea fratelui vostru Hayssam".

"Copiii mei dragi, imi este dor de voi si doresc impreuna cu mama voastra sa va vedem in curand si ne rugam lui Dumnezeu atotputernic sa va elibereze de griji si sa indeparteze rauvoitorii de voi. Dorinta noastra este arzatoare, deoarece nu mai avem mult de trait, deoarece nu putem fi siguri de ziua de maine. Nu stiu de unde sa incep, mama voastra este bolnava asa cum stiti, boala o framanta mai mult ca inainte, diabetul, tensiunea, hernie de disc, picioarele nu mai functioneaza bine pentru mers, totul s-a agravat dupa arestarea fratelui vostru Hayssam de catre autoritatile siriene de aproximativ un an si jumatate si pana in prezent.

Nu ne rugam decat lui Dumnezeu deoarece este singurul in care avem incredere. Copiii lui Hayssam sunt bine, ii ajutam si sprijinim. Ei va transmit salutarile lor. De asemenea surorile si fratii vostri. Nu avem nimic de spus decat ca ne este dor de voi si ne rugam lui Dumnezeu sa aveti succes. De asemenea ne rugam sa va linisteasca si sa ne intalnim pe curand", se arata in scrisoare.

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv la 20 de ani de inchisoare pentru rapirea jurnalistilor romani in Irak.