PL, PLDM si AMN vor boicota alegerea presedintelui republicii, provocand astfel dizolvarea Parlamentului si organizarea de alegeri anticipate in Moldova in perioada august-septembrie 2009, sustin reprezentantii opozitiei, citati de Unimedia.md.

"Criza politica nu se termina, asa cum declara Voronin, ci abia incepe. Uitati-va ce se intampla acum la Posta Moldovei. Mii de oameni depun cereri pentru redobandirea cetateniei Romaniei", a declarat Serafim Urechean, presedinte AMN, in cadrul unei emisiuni radio la Vocea Basarabiei.

"Nu avem ce cauta noi in aceeasi incapere cu comunistii. Ei trebuie sa dispara de pe fata pamantului. Regimul comunist este unul totalitar si criminal, care are rezultate sub forma de omoruri in Republica Moldova", a argumentat Dorin Chirtoaca pozitia PL.

Vlad Filat, presedinte PLDM, a precizat ca a atentionat alegatorii inainte de alegeri ca, "daca vor castiga comunistii, in Moldova ii vom avea la conducere pe Voronin si pe feciorul sau, iar, in rest, aziluri de batrani si copii ramasi fara grija parinteasca".

Pentru alegerea presedintelui Republicii Moldova este nevoie de votul a 61 de deputati, iar comunistii detin 60 dintre voturile necesare.

Vladimir Voronin a declarat deja ca, in cazul unor alegeri anticipate, Partidul Comunistilor este "cel mai pregatit partid politic".