Vicepremierul Dan Nica cere control la companiile de telefonie mobila, dupa ce retelele au picat zeci de minute sambata seara, dupa cutremur. Autoritatile s-au plans ca, intr-un caz de urgenta, nu ar fi putut interveni din cauza blocarii retelelor de telefonie.

Potrivit NewsIn, vicepremierul Dan Nica i-a cerut, duminica, presedintelui Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, Catalin Marinescu, sa demareze o ancheta pentru a identifica motivele care au dus la blocarea retelelor.

Retelele de telefonie, mai ales cele mobile, au fost blocate zeci de minute sambata seara, din cauza numarului mare de apeluri inregistrat imediat dupa cutremur.

Controlul dispus la operatorii de telefonie mobila va incepe luni dimineata.

  • Vodafone anunta ca reteaua s-a blocat din cauza numarului mare de utilizatori

Reprezentantii Vodafone Romania au anuntat ca reteaua de telefonie mobila s-a blocat, in urma cutremurului de sambata seara, din cauza numarului neobisnuit de mare de utilizatori.

"Nu se poate spune ca a fost vorba de disfunctiuni. De asemenea, chestiunea a fost rezolvata in cel mai scurt timp, in functie de zona. Au fost cartiere in care s-a putut vorbi dupa 10 minute, altele in care reteaua a functionat dupa 30 de minute, in functie de numarul de oameni care au initiat apeluri in acea zona", a declarat directorul de comunicare al Vodafone Romania, Lidia Solomon, pentru agentia NewsIn.

  • Reprezentantii Romtelecom: Reteaua a fost functionala la nivelul intregii tari dupa seism

Reteaua de telefonie fixa Romtelecom a ramas functionala la nivel national dupa cutremurul de sambata seara, dar au existat totusi cateva centrale in Bucuresti in care s-a inregistrat o congestie in primele zeci de minute de dupa cutremur, din cauza numarului mare de apeluri, au precizat, duminica, reprezentantii companiei Romtelecom.

Cea mai mare parte a apelurilor initiate la nivel national s-a realizat, insa, in conditii bune, spun reprezentantii companiei.

"In acel interval de timp imediat de dupa cutremur, traficul in retea a crescut cu mult peste 100%, fata de o zi obisnuita. La acest moment centralizam datele exacte legate de acest trafic", se arata intr-un comunicat al companiei, care mai precizeaza ca serviciile de date ale retelei, respectiv cele de Internet, au functionat normal.