"Cei 15 deputati ai Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) nu vor participa la alegerea presedintelui de la Chisinau", a declarat liderul formatiunii, Vlad Filat, citat de Unimedia. Deputatii PLDM au anuntat ca vor participa la prima sedinta a Parlamentului care va avea loc la 5 mai.

„Am deplina incredere in colegii mei deputati”, a spus Filat, adaugand ca decizia de a nu participa la alegerea presedintelui a fost luata in unanimitate de membrii Consiliului Politic National al PLDM.

Filat a respins si o declaratie facuta de presedintele Vladimir Voroni si a precizat ca „vizitele reprezentantilor organismelor internationale in Moldova din ultimele zile se datoreaza actiunilor consolidate si energice ale opozitiei si nu ale lui Voronin”.

Filat a mai adaugat ca la invitatia organismelor internationale, colegii sai vor intreprinde deplasari in mai multe capitale europene, pentru a informa despre situatia din Moldova.

Unimedia precizeaza ca sambata a avut loc si sedinta de inmanare a legitimatiilor de deputat in Parlamentul Republicii Moldova, la care opozitia (PL, PLDM, AMN) a refuzat sa participe motivand ca-si vor ridica legitimatiile de deputat in alta zi.