Autoritatile comuniste de la Chisinau le-au declarat oficialilor europeni ca ranile si vanataile de pe corpurile manifestantilor sunt, de fapt, pictate. Declaratia a fost facuta de primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, dupa intalnirea cu seful Directiei pentru Democratie si Afaceri Politice a Consiliului Europei, Jean Lois Laurean.

"Am fost stupefiati sa aflam ca oficiali din Republica Moldova i-au comunicat ca acele persoane care prezinta in fotografii sau in imagini video leziuni corporale ar fi vopsite, in opinia acestor oficiali, si ca in comisariate astazi nu mai este niciun detinut", a afirmat Dorin Chirtoaca, citat de Jurnal de Chisinau.

"Este aberant, absurd si cinic din partea autoritatilor comuniste sa spuna ca cineva este vopsit, are vopsea pe corp in loc de lovituri si vanatai, asa cum se vede foarte clar din toate imaginile prezentate si, pentru acest cinism, de asemenea, trebuie sa raspunda dansii", a comentat Chirtoaca, unul dintre liderii opozitiei din Republica Moldova.

Primarul din Chisinau le-a prezentat oficialilor europeni dovezi legate de fraudarea alegerilor si de represaliile autoritatilor fata de manifestantii anti-comunisti: marturii audio si video, fotografii si certificate medico-legale.

Printre probele inmanate misiunii europene se afla liste cu persoane care au votat de mai multe ori dar si persoane decedate care au participat la vot.

Click aici pentru a urmari declaratia lui Dorin Chirtoaca.