Presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a criticat dur revoltele din Republica Moldova, pe care le-a calificat drept inacceptabile si anticonstitutionale, potrivit unui interviu acordat vineri televiziunii NTV si citat de AFP.

"Din nefericire, ceea ce s-a produs in vecinatatea noastra apropiata, in Moldova, este un exemplu despre cum evenimentele pot sa evolueze spre un curs totalmente anticonstitutional", a afirmat el, potrivit unor fragmente din interviu, difuzate in avanpremiera.

"In calitate de lider politic, care nu poate fi indiferent la acest tip de procese, nu pot sub niciun chip sa accept maniera in care aceste evenimente s-au derulat", a adaugat el.

"Acest tip de actiuni civile trebuie sa se desfasoare in interiorul cadrului legal, si nu al acestor asa-zise 'revolutii ale culorilor' care nu au adus in spatiul ex-sovietic decat saracie si probleme ale drepturilor omului", spune liderul de la Kremlin.

El a calificat drept "monstruoase" imaginile care arata tentativele unor manifestanti de a arbora drapelul romanesc pe cladirile oficiale ale Moldovei.

"Inteleg ca oamenii ar fi putut fi nemultumiti de rezultatul alegerilor, inteleg ca opozitia cere autoritatilor promovarea unor anumite actiuni, chiar si renumararea voturilor", a adaugat Medvedev.