Biserica Ortodoxa din Moldova condamna actiunile violente din Piata Marii Adunari Nationale in ziua Bunei Vestiri, sarbatoare importanta din Postul Mare, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, IPS Vladimir, Mitropolit al Chisinaului si al intregii Moldove. De asemenea, Mitropolitul a readus in discutie propunerea Bisericii Ortodoxe privind predarea religiei in scolile moldovene, transmite Info-Prim Neo.

„In ziua Bunei Vestiri nimeni nu lucreaza, nici pasarea nu-si face cuibul. Desi suntem o tara ortodoxa si ne numim crestini, adesea uitam de Dumnezeu si de aceea avem parte de neplaceri in societate”, a spus IPS Mitropolitul Vladimir.

Mitropolitul a revenit la ideea propusa de Biserica Ortodoxa inca in anul 1993, pentru predarea obiectului religiei in scoala. „Daca noi pe tinerii nostri i-am educa in directia supunerii legilor lui Dumnezeu, atunci aceste evenimente nu s-ar intampla in societatea noastra. Atat statul, cat si biserica, trebuie sa acorde mai multa atentie educatiei tinerei generatii”, a spus IPS Vladimir.

„Datoria noastra este sa ne rugam ca Dumnezeu sa le trimita intelepciune partidelor politice, conducatorilor statului si tuturor noua. Eu nu am dreptul sa judec un partid sau altul, aceasta o face justitia pe pamant, iar in ceruri – Dumnezeu”, a conchis Mitropolitul Chisinaului si al intregii Moldove.