Sindicalistii din invatamant par resemnati in privinta obtinerii unor majorari salariale in acest an, dupa intalnirea de luni cu presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni.

Presedintele Federatiei "Alma Mater", Razvan Bobulescu, a sugerat ca nici solutia unei greve nu poate aduce mari avantaje, in conditiile in care "o greva ar insemna sa le donam niste bani din buzunarul nostru, care si asa sunt putini".

Mesajul presedintelui Traian Basescu catre sindicalisti a fost "Trebuie sa intelegem ca Romania trece printr-o criza". "Asta o stiam si noi", a replicat Bobulescu.

Si Teodor Fartonea, un alt lider al sindicalistilor, a parut la fel de resemnat: "Exista sanse aproape zero de majorare a salariilor".

El a solicitat, in cadrul intalnirii de la Cotroceni, ca macar negocierile pentru legea unica a salarizarii "sa dea o sansa invatamantului".

Basescu: Educatia ramane o prioritate si in criza

"Sindicatele sunt de acord ca, datorita crizei, sumele alocate nu sunt conform asteptarilor", a comentat seful statului, sustinand insa ca "sistemul de educatie ramane o prioritate inclusiv in perioada de criza".

Traian Basescu a mentionat ca noua lege a salarizarii "trebuie sa fie in Parlament" pana la sfarsitul anului.

Presedintele s-a declarat "foarte placut surprins" de responsabilitatea cu care sindicatele trateaza necesitatea reformei in educatie.

"Am intrebat foarte clar daca isi mentin semnatura pe pactul pe Educatie. Niciunul din sindicate nu a denuntat semnatura pe care a dat-o pe strategia de reforma pe Educatie", a spus el, adaugand ca "urmare a reducerii resurselor financiare alocate educatiei este necesara o alocare pe prioritati".