Cele trei partide de opozitie din Republica Moldova au organizat duminica un nou miting de protest la care au participat peste 6000 de persoane. Potrivit organizatorilor, mai multe autobuze cu protestari din regiune au fost oprite pe drum (Causeni, Ialoveni, Stefan Voda), cat si la intrarea in mun. Chisinau. Tot duminica, s-a decis sa se aprobe cererea presedintelui Voronin de renumarare a voturilor exprimate la scrutinul din 5 aprilie, iar Presedintele Curtii Constitutionale a declarat ca renumararea va include si examinarea listelor electorale.

Curtea Constitutionala moldoveneasca a decis renumararea voturilor exprimate la scrutinul din 5 aprilie

  • Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a decis sa aprobe cererea presedintelui Voronin de renumarare a voturilor exprimate la scrutinul din 5 aprilie,
  • Presedintele Curtii, Dumitru Pulbere, a declarat ca renumararea va include si examinarea listelor electorale, asa cum cere opozitia, care acuza fraudarea masiva a acestora. "Aceste doua probleme sunt strans legate. Nu se poate face una fara cealalta", a spus el.

Peste 6000 de persoane au protestat duminica la Chisinau

  • Cele trei partide de opozitie din Republica Moldova au organizat duminica, incepand cu ora 11.00 in centrul orasului Chisinau, un miting de protest. Potrivit organizatorilor, politia din regiune a intimidat proprietarii autobuzelor, care urmau sa transporte protestatarii in Chisinau, ca le vor confisca masinile, daca vor merge in capitala, informeaza Unimedia.md.
  • Serafim Urechean, presedinte AMN: „Avem probele, care demonstreaza ca serviciile secrete au fost implicate la organizarea provocarilor din 7 aprilie. Vom cere tragerea la raspundere a comandantuluu suprem al armatei Vladimir Voronin. Am impresia ca inainte de alegeri, Voronin a avut o intalnire la cimitirul Doina, deoarece au votat mii de morti la 5 aprilie".

Un tanar a murit dupa ce a fost batut cu cruzime de catre politie

  • Valeriu Boboc, un tanar de 23 de ani, care fusese arestat dupa evenimentele de la Chisinau, din aceasta saptamana, a decedat la politie, potrivit familiei sale, citata de site-ul Unimedia. Familia nu cunoaste cu exactitate cauzele decesului, dar considera ca tanarul a murit dupa ce a fost batut cu cruzime de catre politie, deoarece corpul acestuia este plin de vanatai. Procuratura moldoveana declara dispusa sa admita expertiza internationala.

MAI de la Chisinau a dat publicitatii lista cu persoanele arestate

  • Ministerul de Interne de la Chisinau a dat publicitatii lista celor retinuti si arestati in legatura cu evenimentele din 6-8 aprilie 2009, dar lista nu precizeaza cetatenia persoanelor arestate.  In cadrul cauzelor penale au fost retinute 166 persoane, dintre care 86 - arestate. Sanctiunii „arest la domiciliu” au fost supuse 88 persoane si altele 33 au fost obligate sa nu paraseasca domiciliul. Pe lista figureaza si cetateanul Netanyahu Johnatan Jerusalym, nascut in 1952, despre care Procuratura Generala de la Chisinau a afirmat vineri ca este cetatean roman

Atac cibernetic impotriva presedintiei Republicii Moldova: Este implicata o adresa IP din Romania

  • Centrul de telecomunicatii speciale din Republica Moldova a depistat doua atacuri cibernetice orientate impotriva resurselor informationale ale aparatului prezidential, anunta un comunicat pe site-ul institutiei. Dintre cele doua atacuri, unul implica o adresa IP din Romania. Ele ar fi avut ca scop "blocarea retelei informationale a administratiei prezidentiale de la Chisinau".

Presa internationala despre situatia din Republica Moldova:

Radio Europa Libera

BBC

AlJazeera

Reuters