O femeie in varsta de 58 de ani din Balti, care a intrebat un mecanic de locomotiva de ce nu circula trenurile pe ruta Balti - Ungheni, a fost retinuta de politie si pusa sub acuzare pentru huliganism si blocarea traficului feroviar, relateaza Mediafax.

Agafia Copacinschii a intrebat un mecanic de locomotiva unde este trenul catre Ungheni, fiind imediat retinuta de politie, care a afirmat ca femeia se afla intre liniile de cale ferata si blocheaza traficul.

"Nici n-am apucat sa vorbesc, pentru ca m-au apucat politistii si m-au tarat", a povestit ea, adaugand ca se afla pe peron in momentul in care a fost retinuta pentru "provocare".

Femeia a precizat ca unul dintre ofiterii de politie i-a declarat ca sacosa pe care o avea asupra ei - cu sigla unui supermarket din Romania, asemanatoare cu cea a Partidului Liberal-Democrat - ar fi fost dovada provocarii.

Fiica femeii, care a telefonat la sectia de politie pentru a afla ce se intampla cu mama ei, a fost informata ca aceasta este retinuta pentru ca "face politica".

Comisariatul de politie din Balti a afirmat ca femeia a comis o contraventie, "iesind inaintea trenului". In procesul-verbal de retinere, politia a precizat ca femeia a blocat traficul feroviar si i-a bruscat pe politisti in timpul retinerii, ea urmand sa fie judecata intr-o procedura administrativa.