Ministerul de Externe de la Bucuresti a pus la dispozitie doua numere de telefon unde se pot semnala cazuri de cetateni romani care s-au deplasat in Republica Moldova in ultima perioada si care nu au mai putut fi contactati. Aceste numere de telefon sunt 021-431.1511 (intre orele 08:00-20:00) si 021-431.1203 (dupa orele 20:00).

MAE precizeaza ca "in ultimele zile, autoritatile de la Chisinau au afirmat in mai multe randuri ca ar fi arestat un numar important de cetateni romani. In conditiile in care, la solicitarile de clarificari transmise pe canale diplomatice, autoritatile de la Chisinau nu au dat niciun raspuns, Ministerul Afacerilor Externe solicita celor care au cunostinte sau rude care s-au deplasat in Republica Moldova in ultima perioada si care nu au mai putut fi contactate sa semnaleze aceste cazuri" la numerele de telefon de mai sus.

Procuratura Generala de la Chisinau a anuntat vineri ca un cetatean roman a fost arestat in Moldova fiind acuzat de implicare in evenimentele produse in ultimele zile.

De asemenea, jurnalistul Doru Dendiu, corespondentul Televiziunii Romane la Chisinau, a fost arestat in Republica Moldova.

Ministrul roman de Externe, Cristian Diaconescu, a afirmat ca nu s-a primit nicio informare oficiala de la autoritatile din R.Moldova despre cetateni romani arestati in aceasta tara.