UPDATE (ora 13.50): Rodica Mahu a efost eliberata din arest, transmite jurnal.md. Ziarul scrie ca ea a fost urcata cu forta intr-un automobil marca Opel de culoare alba si dusa la Directia misiuni speciale pentru verificarea identitatii. Motivul invocat de politisti pentru retinere a fost „Colectati informatii pentru atacarea cladiri Guvernului”. Reamitim ca redactorul-sef al publicatiei Jurnal de Chisinau, Rodica Mahu, a fost rapita vineri dimineata in apropiere de cladirea Guvernului din capitala Moldovei.

Ziaristii de la "Jurnalul de Chisinau" au anuntat ca redactorul-sef al publicatiei, Rodica Mahu, a fost rapita vineri dimineata in apropiere de cladirea Guvernului din capitala Moldovei.

Potrivit declaratiilor facute de directorul publicatiei, Val Butnaru, ziarista a fost urcata intr-o masina de patru barbati care au dus-o intr-o directie necunoscuta. "Este o metoda cat se poate de eficienta de lupta cu oricine", a precizat Butnaru, adaugand ca incearca sa afle mai multe informatii de la cei aflati in apropiere de sediul Guvernului in momentul rapirii.

"Politistii, militarii, nimeni nu stie nimic", a spus directorul "Jurnalului de Chisinau".

Butnaru a spus ca ziarista a fost rapita imediat dupa ce terminase de transmis o corespondenta pentru Radio Romania Actualitati.

Jurnalul de Chisinau afirma ca Ala Meleca, sefa serviciul de presa al Ministerului de Interne, a promis "sa verifice urgent de ce si de cine a fost retinut redactorul-sef al ziarului".