Un cetatean roman in varsta de 57 de ani a fost arestat in Moldova fiind acuzat de implicare in evenimentele produse in ultimele zile, a anuntat Procuratura Generala de la Chisinau. Numele acestuia este Johnattan Jerusalayem Netanyahu. Anuntul procurorilor moldoveni a fost facut la doua zile dupa ce presedintele Vladimir Voronin a acuzat Romania ca este amestecata in toate evenimentele din tara sa.

Iata comunicatul complet:

"In cadrul examinarii cauzei penale pe faptul organizarii dezordinii de masa si actiunilor intreprinse de uzurpare a puterii de stat a fost retinut cetateanul Romaniei JOHNATTAN JERUSALAYEM NETANYAHU (57ani).

La 9 aprilie curent, in cadrul perchezitiei la locul de sedere a acestuia, au fost depistate si ridicate harti multiplicate ale orasului Chisinau, fotografii ale cladirilor administrative, inclusiv a Parlamentului si Presedintiei si sticle cu substante inflamabile special adaptate.

Actualmente, procurorii efectueaza actiuni de urmarire penala intru cercetarea multilaterala, completa si obiectiva a circumstantelor celor intimplate si identificarea tuturor persoanelor vinovate cu tragerea lor la raspundere".

In cursul zilei de vineri, Ria Novosti anuntase ca numele romanului arestat ar fi Iordan Nicolae.

Ministrul roman de Externe, Cristian Diaconescu, a afirmat ca nu s-a primit nicio informare oficiala de la autoritatile din Moldova despre cetateni romani arestati in aceasta tara.

Voronin: Romania este implicata

Anuntul procurorilor moldoveni a fost facut la doua zile dupe ce presedintele Vladimir Voronin a acuzat Romania ca este amestecata in toate evenimentele din tara, scrie RIA Novosti. "In toate procesele care au loc in Moldova este amestecata Romania. Rabdarea are si ea limite. Ii cunoastem pe autorii acestor evenimente, o parte dintre ei au fugit", a afirmat miercuri presedintele Moldovei.

Joi, presedintele Comisiei pentru politica externa din Parlamentul Moldovei, Grigore Petrenko, a declarat ca autoritatile moldovenesti dispun de inregistrari video care demonstreaza participarea cetatenilor din Romania la actiunile de vandalism de la Chisinau.