Premierul moldovean Zinaida Greceanii a facut apel joi seara la populatie sa nu iasa in strada vineri si sa respinga orice provocari, pentru ca "daca vor fi atacate institutiile statului, jertfele umane vor fi foarte greu de evitat".

"Din pacate, trebuie sa va comunic ca intentiile criminale de a pune din nou sub gloante vietile tinerilor nostri nu s-au terminat. Organizatorii celei mai mare crime din istoria Republicii Moldova planifica pentru miine si duminica sa foloseasca din nou copiii pentru a devasta cladirea Guvernului, de data aceasta. Daca acest lucru va fi admis de noi toti, jertfele umane va fi foarte greu de evitat. Politia va folosi toate mijloacele necesare pentru apararea constitutionalitatii Republicii Moldova, inclusiv armele", a declarat premierul moldovean citat de agentia Moldpres.

Zinaidea Greceanii a mai adaugat: "Ma adresez catre Dvs. ca prim-ministru, ca mama, vorbiti cu scumpii vostri copii, convingeti-i ca viata este cel mai sfint lucru pe care ni l-a dat Dumnezeu. Nu trebuie sa si-o inchine intereselor unor persoane care nu au nimic sfint pe lumea aceasta. Va rog sa ma credeti, ca copilul nici unuia dintre acei care au organizat acest macel nu se afla in strada, toti ii tin in siguranta. Ii folosesc doar pe ai Dumneavoastra".

Moldovenii sunt asteptati vineri, incepand cu ora 10:00, in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, intr-un amplu miting impotriva sistemului comunist. Tinerii sunt invitati la un protest non-violent - REVOLUTIA FLORILOR, potrivit mesajelor care circula pe bloguri, twitter, facebook si alte siteuri de socializare.