Presedintele Moldovei, Vladimir Voronin a declarat ca Romania este amestecata in toate evenimentele din tara, scrie RIA Novosti. "In toate procesele care au loc in Moldova este amestecata Romania. Rabdarea are si ea limite. Ii cunoastem pe autorii acestor evenimente, o parte din ei au fugit", a afirmat presedintele Moldovei.

"Influenta Romaniei este foarte serioasa si se simte o activitate a agentiilor speciale foarte serioasa", a adaugat Voronin. Dintre organizatorii tulburarilor de la Chisinau, Voronin a enumerat "agenti economici cu capital criminal si misiuni ascunse, fosti politicieni care ar dori sa revina la putere, precum si cei care nu au reusit sa intre in parlament".

Presedintele moldovean a avertizat miercuri ca autoritatile de la Chisinau vor folosi forta in cazul in care tulburarile de strada de marti se vor repeta, potrivit Ria Novosti. El a adaugat ca i-a avertizat pe liderii din opozitie in legatura cu eventualele consecinte. "M-am straduit sa nu se ajunga la varsare de sange in astfel de situatii in '89 si '91, cand eram ministru de interne. Dar ieri am fost la limita care impune asemnea decizii. Pe viitor pot fi adoptate masuri corespunzatoare, daca lucrurile se vor repeta. Autoritatile au toate motivele sa recurga la astfel de masuri in conformitate cu legea", a spus seful statului.

Presedintele Voronin a anunat ca "sponsorii" tulburarilor de la Chisinau au parasit tara, dar 118 de organizatori au fost retinuti, informeaza cotidianul Komsomolskaia pravda pe situl sau de internet, citand RIA Novosti. "Organele de ordine au retinut un numar de 118 de organizatori ai evenimentelor de la Chisinau, cei mai bogati sponsori ai acestor evenimente au parasit deja tara", a spus Vorornin.

Tot miercuri, Voronin a anuntat ca ambasadorul Romaniei in Moldova a fost declarat persona non grata si ca Moldova introduce regim de vize cu Romania.