Uniunea Europeana este "foarte ingrijorata" de confruntarile care au loc in Republica Moldova, a declarat marti seful diplomatiei europene, Javier Solana, solicitand "tuturor partilor sa nu cedeze in fata tentatiei violentelor". Si Rusia isi exprima "adanca ingrijorare" in privinta situatiei din Republica Moldova, informeaza Interfax, care citeaza afirmatia ministrului rus de externe Grigori Karasin.

"Fac apel la toate partile implicate sa nu cedeze in fata violentei si a provocarilor. Violentele indreptate catre cladirile oficiale sunt inacceptabile. Respectarea dreptului inalienabil de a demonstra pasnic este la fel de important", a declarat Javier Solana, citat de AFP si Reuters.

Ministrul rus de externe, Grigori Karasin, isi exprima adanca ingrijorare asupra protestelor violente provocate in Moldova, relateaza Interfax. "Urmarim cu adanca ingrijorare evenimentele provocate in urma recentelor alegeri", a spus Karasin, adaugand ca, "practic, toti observatorii, de la CSI la OSCE, au fost de acord ca scrutinul s-a desfasurat corect".

Pozitia MAE roman cu privire la situatia din Republica Moldova

Ministerul Afacerilor Externe urmareste cu atentie si cu preocupare situatia din Republica Moldova, in urma evolutiilor inregistrate in cursul zilei de marti, informeaza un comunicat oficial. MAE exprima ingrijorare in legatura cu informatiile vehiculate inclusiv de presa referitoare la producerea de acte de violenta, lipsa de acces a publicului la informatii prin canalele media, obstructionarea accesului cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in Republica Moldova, precum si la alte evolutii.

MAE va exprima un punct de vedere oficial asupra situatiei din Republica Moldova dupa ce va face o analiza completa a acestor evolutii. De asemenea, MAE va respinge orice atitudine provocatoare la adresa Romaniei exprimata in acest context.