In timp ce site-urile principalelor ziare si portaluri independente din Republica Moldova sint inaccesibile, site-urile televiziunii publice, al ziarului comunistilor si al agentiei publice de presa merg perfect si saluta votul pentru stabilitate dat la 5 aprilie, in favoarea comunistilor. Doar agentia de presa Moldpres face o referire la manifestatiile din Chisinau, scriind ca "Protestatarii s-au dedat la acte de huliganism şi vandalism".

Moldpres dedica alte citeva stiri protestelor din Chisinau, constatind ca "Elemente criminale au fost văzute printre protestatari" si invinuind ziarul de opozitie Timpul de "cheamare la tulburări şi violenţă". La loc de cinste e si stirea potrivit careia "seful statului a participat la transmiterea de tehnică agricolă către două staţiuni tehnologico-experimentale".

Pentru ziarul Moldova Suverana, subiectul zilei il reprezinta cistigarea alegerilor de catre Partidul Comunistilor. "Cetatenii tarii au votat stabilitatea / PCRM a obtinut a treia victorie in alegerile parlamentare" este titlul principal, insotit de fotografia presedintelui Vladimir Voronin. Nici un cuvint despre protestele de luni sau de marti.

Si site-ul radio-televiziunii publice straluceste prin absenta oricarei referiri la evenimentele din Chisinau. Vizitatorii pot opta pentru Champions League sau pentru emisiunea Cadente. Actualitatea muzicala. De asemenea, in primul ecran exista stirea "Alegerile au decurs intr-un mod calm".