"Am obtinut premiul cu unanimitate de voturi si cu felicitarile juriului, in conditiile in care Romania nu a mai castigat niciodata o astfel de distinctie. Ne-am bucura ca aceasta stire sa faca, in presa din Romania, mai multa audienta decat cea privind arestarea lui Gigi Becali. Este o distinctie de cea mai inalta tinuta stiintifica. Romanii din Elvetia ne-au felicitat si sunt fericiti ca, in sfarsit, se vorbeste despre tara noastra si altfel decat legat de tigani sau alte lucruri negative", a declarat, pentru HotNews.ro, Constantin Sima, executive manager al firmei MB Telecom.

Firma romaneasca a castigat sambata seara marele premiu la Salonul de la Geneva cu inventia Roboscan 1 M, cel mai avansat sistem de radiografiere cu raze gama a camioanelor.

  • "Roboscan este rodul unei activitati de cercetare de 4 ani. La firma noastra lucreaza in jur de 65 de specialisti, dintre care jumatate si-au adus contributia la realizarea Roboscan, insa pe brevet sunt titulare 12 persoane", spune Constantin Sima.
  • "Inventia este brevetata in ASIA, Europa si Statele Unite. Roboscan este deja un produs comercial aflat la maturitate, noi avem deja 5 unitati vandute la vama romaneasca, la frontiera externa a Uniunii Europene", a declarat Constantin Sima pentru HotNews.ro.
  • "La Geneva, am fost contactati de companii mari, care sunt interesate de produs, dupa prezentarea acestuia la salon. Ne-au contactat doua firme mari din Geneva, SGS si Cotechna, care sunt mari distribuitori de astfel de scannere. In plus, tari ca Liban, Algeria, Maroc, ar vrea sa cumpere in viitor sistemul".

Roboscan 1M este un sistem mobil pentru radiografierea containerelor si camioanelor, complet robotizat, care poate fi operat de o singura persoana, de la o distanta sigura pentru a evita total expunerea profesionala sau accidentala la radiatie ionizanta. In prezent Roboscan 1M este singurul sistem din lume care asigura protectia totala a operatorilor impotriva radiatiei ionizante produsa de sistemele de radiografiere, fiind in acelasi timp cel mai automatizat si inteligent, cel mai flexibil si versatil sistem.