Autostrada Bucuresti-Brasov ar putea fi data in folosinta in 2014, iar la sfarsitul anului 2010 urmeaza sa fie finalizate lucrarile la tronsonul centurii Bucuresti-Ploiesti, a declarat, joi, ministrul Transporturilor si Infrastructuri, Radu Berceanu, aflat in vizita de lucru pe santierul proiectului, transmite NewsIn.

"De acum in cinci ani vom ajunge la Brasov pe autostrada, iar Banca Europeana de Investitii (BEI) ar putea finanta 50% din costul necesar constructiei a doua tronsoane: centura Ploiesti si Bucuresti-Ploiesti", a declarat Radu Berceanu.

Acesta a adaugat ca tronsonul Bucuresti-Ploiesti va fi gata pana la sfarsitul anului 2010. "De la centura Bucuresti pana la Moara Vlasiei procentul exproprierilor este de 100%", a spus ministrul Transporturilor. De asemenea, Berceanu a afirmat ca anul acesta tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti, care insumeaza 30 de km, va fi finalizat, cu exceptia podurilor care vor fi terminate in februarie 2010.

Referindu-se la tronsonul Comarnic-Brasov, Radu Berceanu a declarat ca, in termen de zece zile, va fi desemnata compania de constructii.

Banca Europeana pentru Investitii negociaza cu Ministerul Transporturilor preluarea finantarii autostrazii Bucuresti-Ploiesti si a centurii Capitalei, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Dorina Tiron. O noua intalnire pe aceasta tema intre reprezentantii ministerului si oficialii BEI va avea loc peste doua-trei saptamani.

Initial s-a luat in discutie si finantarea prin fonduri BEI a centurii Ploiestiului, care are termen de finalizare in toamna acestui an. "Credem ca terminam in acest an centura Ploiestiului, astfel incat sa nu mai fie necesari si banii de la BEI", a declarat Tiron.

Boc va trimite ministrii pe teren sa evalueze lucrarile de infrastructura, inainte de a aloca bani

Premierul Emil Boc a declarat, joi, ca a decis sa evalueze lunar, pe teren, progresul lucrarilor de infrastructura, urmand ca, in functie de evolutia lucrarilor, sa fie alocati banii de la buget.

"Alocam bani si in functie de ceea ce vedem ca se intampla in teren (...) Am decis ca si in materie de infrastructura, cel putin o data pe luna sa avem nu doar o evaluare in Guvern, ci si in teren, sa vedem progresul fizic al lucrarilor", a declarat premierul, potrivit NewsIn. El a mai spus ca reprezentantii Executivului vor vizita toate lucrarile de infrastructura din tara.

Premierul si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, au vizitat joi santierul Autostrazii Bucuresti-Ploiesti.