Presedintele Barack Obama a fost criticat de o parte din presa de peste Ocean dupa ce i-a daruit Reginei Marii Britanii un iPod, in cursul intalnirii pe care au avut-o la Palatul Buckingham. Dispozitivul Apple contine imagini din timpul vizitei facute in SUA de catre Regina in urma cu doi ani, dar si discursuri ale liderului american.

Potrivit Casei Albe, iPod-ul contine poze si imagini video cu vizita suveranei britanice la Casa Alba, la Jamestown si Richmond, in 2007, precum si inregistrarile audio ale discursurilor lui Obama de la Conventia Democrata din 2004 si din Ziua Investiturii, din ianuarie 2009.

Oficiali de la Casa Alba au afirmat ca Obama i-a daruit Reginei si o editie rara a unei carti muzicale apartinand lui Richard Rodgers. Suverana a daruit cuplului prezidential american o fotografie semnata de ea si de Printul Philip, intr-o rama argintie, care reprezinta "cadoul standard pe care-l face demnitarilor straini", potrivit Press Association.

Presa americana sustine ca acesta este al doilea cadou "nepotrivit" facut de liderul american, dupa ce, in urma cu cateva zile, i-a oferit premierului britanic Gordon Brown 25 de CD-uri cu filme clasice, despre care s-a aflat ca sunt potrivite doar sistemului video american.

Vezi imagini de la intalnirea dintre Regina Elisabeta a II-a si Barack Obama.