Zeci de locuitori din New York, disponibilizati in ultimele luni in urma crizei financiare, au participat marti la "Jocurile Olimpice ale Somerilor", informeaza New York Post. Competitia s-a desfasurat in Tompkins Square Park din East Village (Manhattan), iar premiile au constat in certificate de cadouri oferite de companii din metropola americana.

Cei circa 40 de participanti s-au intrecut in diferite probe, printre care "Aruncarea telefoanelor de birou", "Cursa catre biroul de somaj", "Da vina pe sef" si au lovit jucarii pinata atarnate de crengi pentru a se elibera de stres.

Jocurile Olimpice ale Somerilor au fost create de un programator somer in varsta de 26 de ani, Nick Goddard. "Vreau ca toata lumea sa se distreze. Jocurile par sa-i fi purificat pe oameni", a spus Goddard.

New York Post precizeaza ca, in locul medaliilor, castigatorii au primit certificate pentru cadouri oferite de companii din metropola dar si "o multime de incurajari si sprijin" din partea celor prezenti.

"Este distractiv sa fi cu alti oameni in parc", a declarat Jennifer Jacobs, care a fost concediata in urma cu sase luni de la o companie producatoare de filme. La randul ei,

Katina Garrard, disponibilizata in urma cu doua luni de o firma din Tennessee, a afirmat ca a avut nevoie de cateva saptamani "pentru a scapa de depresia concedierii".

Goddard a declarat ca nu planuieste sa organizeze o noua editie a Jocurilor Olimpice pentru Someri, afirmand ca "ar fi ipocrizie sa o fac daca voi avea o slujba si imi tin pumii ca voi reusi sa gasesc curand de lucru".