Consulul Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu, va fi citat ca martor de catre procurorii anticoruptie, in procesul DGIPI.

"Directia Generala Afaceri Consulare a MAE a primit astazi de la DNA o instiintare in legatura cu citarea ca martor a consulului general la Milano, Tiberiu Dinu", precizeaza Ministerul Afacerilor Externe, intr-un comunicat de presa.

Consulul general de la Milano "va avea o discutie clarificatoare la conducerea Directiei Generale Afaceri Consulare" in legatura cu acest fapt, potrivit sursei citate.

Tiberiu Dinu a discutat luni, timp de aproape o ora, la sediul Guvernului, cu premierul Emil Boc si cu ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu.

Premierul Emil Boc va mai avea o discutie cu ministrul Afacerilor Externe, luni sau marti, pe tema situatiei consulului Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu, urmand ca Executivul sa faca marti precizari, a declarat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Dosarul trimis in instanta de procurorii DNA in cazul DGIPI contine interceptari telefonice din care rezulta ca fostul sef al serviciului secret din Ministerul de Interne, Corneliu Serban, ii spune consulului Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu ca a oprit aparitia in presa a unui articol care-l viza pe ministrul sanatatii, Ion Bazac, cumnatul consulului.

"Am blocat deocamdata articolul. N-o sa mai apara", ii spune Serban consulului. Dinu i-ar fi spus la inceputul anului ca impotriva ministrului Bazac ar urma sa apara in presa un articol compromitator si ca e interesat de un numar de telefon de pe care e sunat ministrul Bazac. Serban i-ar raspunde ca nu-l poate identifica pentru ca e o cartela pre-pay.