Sedinta de luni, 30 martie, a Consiliului General al Capitalei a fost intrerupta pentru cateva minute de catre un grup de revolutionari. In timp ce un consilier general prezenta un proiect de introducere a tramvaielor de epoca in perioada sarbatorilor, 20 de revolutionari s-au ridicat de pe scaune si au scandat impotriva consilierilor: “Noi v-am votat, voi ne-ati furat. Trageti in noi. Securistilor!”.

Presedintele de sedinta Calin Murg a solicitat imediat interventia politistilor comunitari. Intre timp, protestele revolutionarilor au continuat. “Dati-ne spatiile. Pentru Popoviciu a fost teren, pentru noi nu este. Lasati smenurile si aranjamentele”, a scandat unul dintre revolutionari.

Vezi imagini cu protestatarii:

Alti revolutionari cereau sa fie bagati in seama de autoritati: “De 20 de ani ne ignorati; sa va fie rusine”. Intrebati de ce protesteaza, revolutionarii si-au prezentat doleantele: de la drepturi banesti, un monument pentru revolutionari si spatii comerciale sau locuinte.

“De ce protestez? Eu sunt cel care s-a ocupat de transmisiunea de la sediul CC. Ne vrem drepturile”, a declarat un revolutionar. “Eu mor de foame”, ne-a declarat un alt protestatar.

Intre timp, unii dintre revolutionari au fost scosi de politisti pe holurile Primariei. Dupa cateva minute, situatia s-a calmat si sedinta de consiliu a continuat.