Seful DGIPI, comisarul Ilie Cornel Serban, si seful Diviziei de operatiuni al Directiei Generale Anticoruptie, Petre Pitcovici, au fost retinuti, noaptea trecuta, de procurorii DNA, pentru 24 de ore, sub acuzatia de complicitate la favorizarea infractorului, pentru fapte comise inainte de a ocupa actualele functii. In acelasi dosar a mai fost retinut si omul de afaceri Puiu Popoviciu.

Ilie Cornel Serban, doar o saptamina in functie

Ilie Cornel Serban fusese audiat marti seara de Directia Nationala Anticoruptie, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale. Alaturi de el, a fost audiat si seful diviziei de Operatiuni al DGA, Petre Pitcovici.

Cei doi, alaturi de alte patru persoane, sunt anchetati pentru trafic de influenta. Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, Petre Pitcovici, a coordonat actiunile in anchetele privind permisele auto obtinute fraudulos in judetele Arges, Covasna si Cluj.

Ilie Cornel Serban fusese numit la conducerea Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna de ministrul Dan Nica in data de 15 martie.

Dosar complex, cu Puiu Popoviciu retinut de procurori

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost retinut, in noaptea de marti spre miercuri, de procurorii DNA in dosarul in care seful DGIPI este acuzat de favorizarea infractorului, anunta Mediafax.

Avocatul Dan Apostol a declarat ca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au emis o ordonanta de retinere pe o perioada de 24 de ore pe numele lui Gabriel Puiu Popoviciu, cercetat in acest dosar.

Inca un cutremur la varful MAI

Potrivit unor surse politice, ministrul Dan Nica intentioneaza sa desfiinteze DGIPI si sa restructureze Directia Generala Anticoruptie din cadrul Ministerului de Interne.

De la instalarea noului guvern Emil Boc, Internele par urmarite de ghinion. Primul scandal a izbucnit cand Gabriel Oprea a demisionat, in 13 ianunarie 2009, dupa numai 20 de zile la conducerea MAI, din cauza ca PSD i-a retras sprijinul politic deoarece nu a consultat partidul la numirea secretarilor de stat, inclusiv a lui Virgil Ardelean la DGIPI.

A urmat Liviu Dragnea, sef al Ministerului Administratiei si Internelor doar pentru 10 zile, dupa care a demisionat invocand fonduri insuficiente primite de MAI prin proiectul de buget pe 2009.

Citeste si:

Agenti de politie de frontiera, arestati pentru implicare in contrabanda cu tigari in valoare de peste 1.5 milioane de euro