Aproximativ 30.000 de oameni, nemultumiti de politica Partidului Comunist aflat la guvernare, au organizat luni un mars si un miting in centrul Chisinaului, scandand "Nu ne temem!" si "Voteaza fara teama!", anunta Nezavisimaia gazeta.

Mitingul a fost organizat de Partidul Liberal Democrat al Moldovei (PLDM), care promite demonstratii similare in fiecare zi, pana la alegerile pentru noul parlament, scrutin fixat pentru 5 aprilie.

NG noteaza, printre altele, ca asemenea actiuni de masa nu s-au mai inregistrat in capitala Moldovei din 2002, cand in piata centrala a orasului studentii au instalat o tabara de corturi, cerand libertate de expresie si respectarea normelor democratice.

Unul din liderii liberal-democratilor moldoveni, Alexandru Tanase, a explicat pentru NG ca alegatorii partidului sunt oameni dezamagiti de politica promovata de comunisti, oameni care si-au pierdut locul de munca si care sunt acum obligati sa-si scaute de lucru in afara tarii.

"Avem in spate electoratul protestatar, indiferent de varsta, de pregatire si care reprezinta 40% dintre toti cetatenii cu drept de vot ai tarii", a sustinut el.

Potrivit rezultatelor oficiale ale Barometrului Opiniei Publice, citate de Hotnews.md, PCRM este lider absolut, cu 36,2% din preferintele electoratului, urmat de PLDM - cu 8,3% din preferinte, si PL - cu 8,2%.

Rezultatele oficiale ale BOP arata ca Alianta 'Moldova Noastra' este la limita pragului electoral si acumuleaza doar 5,4%.