Sindicatele vor adresa guvernului un ultimatum pentru a prezenta planul anti-criza menit sa combata efectele recesiunii economice, urmand sa treaca la proteste masive de strada in cazul in care executivul nu respecta acest termen, a declarat marti Liviu Apostoiu, vicepresedinte Cartel Alfa.

"Vom adresa o scrisoare deschisa cu caracter de ultimatum celor ce si-au asumat conducerea tarii, in care le vom cere sa treaca la actiuni concrete pentru redresarea tarii", a declarat el.

"Vom cere sa ne arate acel plan de anti-criza, masurile prin care sa ajute populatia sa iasa din acest marasm al neincrederii si al lipsei de a-si putea duce traiul de azi pe maine".

Apostoiu a sustinut ca actualele actiuni ale Guvernului sunt "un fel de joaca, de la o zi la alta, probabil pentru a impresiona FMI sau alte institutii".

Prin acest ultimatum, sindicalistii cer "schimbarea pozitiei guvernantilor si a partidelor aflate la guvernare", in sensul de "a trece la un dialog normal, si nu acela de a impune", cum au facut pana in prezent.

In plus, sindicatele vor contesta in instanta orice decizie a autoritatilor care contravine legislatiei in vigoare: "Suntem solidari si ne vom apara drepturile obtinute pana in acest moment in toate formele prevazute de lege", a spus el, adaugand ca Guvernul se va confrunta cu "mii de procese".