Presedintele Traian Basescu efectueaza, luni, o vizita oficiala la Viena, in cadrul careia are programate intalniri cu presedintele austriac, cancelarul, primarul Vienei si cu reprezentanti ai comunitatii de afaceri si ai romanilor stabiliti in Austria. "Discutiile vor fi dominate de problematica economica, mai ales ca Austria este al doilea investitor in Romania", a afirmat seful statului, pe aeroportul Henri Coanda, inaintea plecarii spre Viena.

Din delegatia care il insoteste pe seful statului la Viena fac parte si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si ministrul Turismului, Elena Udrea.

Declaratiile lui Traian Basescu pe aeroportul Henri Coanda:

  • "Vizita are cateva obiective, dar in mod categoric va fi dominata de problematica economica, generata de criza globala, care afecteaza ambele tari."
  • "Miezul discutiilor este legat de a trece dincolo de politicile generale ale UE in ceea ce priveste lupta impotriva efectelor crizei, si acest lucru avem obligatia sa il facem pentru ca Austria este al doilea investitor in Romania, iar investitorii austrieci domina cateva sectoare extrem de importante, precum sistemul bancar, sistemul de asigurari si investitiile in industrie."
  • "Un alt subiect va fi legat de valorificarea potentialului de transport, dar si a potentialului turistic al Dunarii."
  • "Vom discuta si despre acordul interguvernamental privind proiectul Nabucco."
  • "Plec cu convingerea ca vom gasi solutii in avantajul ambelor parti."