Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, sambata, ca din 2010 vor fi facute demersurile pentru construirea Autostrazii Sudului, care va pleca din Bucuresti si va ajunge la podul care se construieste la Calafat, costurile lucrarilor fiind evaluate la peste 300 de milioane de euro, informeaza Mediafax.

Berceanu a afirmat, sambata, intr-o conferinta de presa la Craiova, ca la inceputul lunii viitoare va face public programul de autostrazi pana in 2013. "In cele doua programe, unul pe care il voi prezenta in aproximativ doua saptamani si jumatate, programul de autostrazi pana in 2013, si celalalt pe care il voi prezenta la doua-trei saptamani dupa aceea, programul de autostrazi pana in 2020, Craiova urmeaza sa fie legata la o autostrada care se va chema Autostrada Sudului", a declarat Radu Berceanu.

Potrivit acestuia, Autostrada Sudului ar urma sa plece din Bucuresti, sa treaca prin Craiova si sa ajunga la Calafat, in zona in care urmeaza sa fie construit podul peste Dunare, dintre Romania si Bulgaria. Berceanu a mai spus ca demersurile pentru constructia autostrazii vor incepe in 2010, lucrarile urmand sa fie finalizate, cel mai probabil, in 2014 si ca valoarea investitiei este estimata la peste 300 de milioane de euro, existand mai multe variante de finantare, una dintre ele fiind pe "o componenta de la BEI/BERD, o componenta de la Guvernul Romaniei si o componenta nerambursabila de la UE".