Guvernul de la Caracas a preluat sambata controlul unor porturi si aeroporturi din cel putin patru state venezuelene, o masura despre care criticii sustin ca urmareste sa limiteze puterile unor primari si guvernatori care se opun presedintelui Hugo Chavez, informeaza AP. Masura a fost luata de catre Chavez in urma cu o saptamana, fiind aprobata ulterior de catre legislativ.

Liderul de la Caracas intentioneaza prin aceasta decizie sa aduca principalele retele de transport din tara sub control guvernamental. In plus, autoritatile statale si municipale nu mai au voie sa colecteze taxele de transport din aeroporturi, porturi si autostrazi, lucru care va reduce sursele de venit, afirma criticii.

Soldati venezueleni au fost trimisi in trei state unde la putere se afla politicieni care se opun presedintelui socialist: Zulia, Carabobo si Nueva Esparta. De asemenea, militari au ajuns si in statul Anzoategui, condus de un aliat al lui Chavez.

Liderul socialist a declarat ca guvernul sau va alcatui "un plan de investitii strategice" ce vizeaza modernizarea porturilor si garantarea locurilor de munca pentru mii de angajati.

Saptamana trecuta, liderul socialist i-a amenintat cu inchisoarea pe guvernatorii care se vor opune preluarii.