Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene (MAEIE) din Republica Moldova l-a convocat vineri pe ambasadorul Romaniei, Filip Teodorescu, pentru a-l informa ca grupuri de cetateni romani intentioneaza sa se deplaseze, in perioada 26-28 martie, la Chisinau, pentru a participa la diferite activitati publice cu caracter electoral.

"Pornind de la caracterul prietenos al relatiilor stabilite intre tarile noastre, partea moldoveneasca considera necesar sa atentioneze ca in perioada electorala nu sunt excluse anumite actiuni cu caracter provocator", potrivit unui comunicat de presa al ministerului moldovenesc.

In acest context, autoritatile moldovenesti "au solicitat respectuos Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei verificarea informatiilor respective si au rugat sa se ia in consideratie gradul inalt de probabilitate a unor asemenea fapte, in scopul prevenirii eventualelor implicari ale cetatenilor romani in actiuni provocatoare, ce ar putea avea drept scop destabilizarea situatiei interne din Republica Moldova".

MAEIE precizeaza ca "autoritatile Republicii Moldova vor intreprinde toate masurile ce se impun pentru neadmiterea unei astfel de situatii, care ar periclita bunele relatii intre Republica Moldova si Romania".

"Ministerul roman al Afacerilor Externe a luat nota de prozitia Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene al Republicii Moldova referitoare la pretinsele deplasari ale unor cetateni romani pe teritoriul acestui stat. MAE situeaza si evalueaza aceste afirmatii strict in contextul electoral si intern din statului vecin", a declarat pentru HotNews purtatorul de cuvant al MAE, Alin Serbanescu.