18 directori din conducerea centrala a Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura si 42 de directori la nivel local au fost demisi, joi, de ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu. Ilie Sarbu si-a motivat decizia prin faptul ca termenul de incepere a platilor la hectar catre fermieri nu a fost respectat, anunta Mediafax.

"Am demis, joi, 42 de directori ai APIA de la nivelul local si 18 de la centru, pentru ca nu au respectat termenul stabilit de 15 martie pentru inceperea platilor la hectar. Le-am dat si un ragaz de patru zile, dar dansii mi-au spus ca au nevoie de trei saptamani. Nu pot accepta un asemenea termen pentru ca ne batem joc de niste oameni", a declarat Ilie Sarbu pentru Mediafax.

  • Trei dintre directorii demisi din structurile locale au fost promovati la centru

Cele 42 de persoane demise din conducerea locala a agentiei sunt directorii executivi ai centrelor judetene ale APIA. Ministrul Agriculturii a mai precizat ca trei dintre directorii demisi la nivel local au fost promovati in structura centrala. Melinda Kerekes a ajuns director general interimar al APIA, inlocuind-o pe Mariana Draghici, iar Dorel Penu si Nicolae Stroescu au fost numiti directori generali adjuncti.

Postul de director general al APIA a ramas vacant dupa ce fostul director general al agentiei, Dan Gherghelas, a renuntat la functie pe 12 feburarie, motivand ca nu poate accepta "ingerinta politicului intr-o activitate strict tehnica", dupa criticile aduse agentiei de ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu.

Concursul pentru ocuparea postului de director general al agentiei va fi reluat pe 25 martie, proba scrisa, si 27 martie, interviul.