Institutul National de Statistica (INS) atrage atentia asupra unui mesaj fals transmis prin e-mail, prin care se solicita date pentru inscrierea la un recensamant online, avertizand ca acesta nu provine de la INS, potrivit unui comunicat al institutiei. Totodata, INS a solicitat organelor specializate sa identifice si sa ii traga la raspundere pe autorii acestui mesaj.

Mesajul distribuit pe internat are urmatorul continut: "Cetateanule, inaintea alegerilor prezidentiale din 2009, Institutul National de Statistica te invita sa iei parte la primul Recensamant ONLINE din Romania.Te rugam sa accesezi adresa de mai jos si sa completezi formularul obligatoriu pentru Recensamantul Populatiei si al Locuintelor 2009".

Pagina de internet indicata este www.recensamantonline.ro, insa aceasta nu mai poate fi accesata in prezent.

"INS se disociaza cu fermitate de actiunea iresponsabila si condamnabila a initiatorului mesajului. In acest sens, INS a solicitat organelor in drept specializate, depistarea, identificarea si tragerea la raspundere, conform legii, a autorului/autorilor", declara Vergil Voineagu, presedintele INS in comunicatul remis presei.

Reprezentantii INS atrag atentia tuturor persoanelor care au primit sau vor primi mesajul mentionat sa nu-i dea curs sub nicio forma.

"Institutul National de Statistica nu a avut in vedere si nici nu intentioneaza sa organizeze un recensamant on-line. Totodata, avertizam asupra faptului ca, potrivit legislatiei in vigoare, informatiile solicitate prin mesaj au caracter strict confidential, comunicarea lor putand sa aduca prejudicii majore de natura materiala si morala persoanelor care s-ar lasa induse in eroare, prejudicii de care Institutul National de Statistica nu este raspunzator", se mai arata in comunicat.