Procurori de la Directia Generala Anticoruptie au descins, marti dimineata, incepand cu ora 6, la Directia de Inmatriculari Permise Cluj precum si la locuintele mai multor ofiteri ai serviciului, banuiti ca au luat spaga pentru a elibera permise si certificate de inmatriculare false.

Potrivit Antena 3, mai multi angajati ai Serviciului ar fi luat mita intre 1.500 si 5.000 de euro pentru eliberarea de astfel de documente false.

Saptamana trecuta, ofiteri ai DGA au facut descinderi si la Sf. Gheorghe intr-o ancheta care vizeaza eliberarea ilegala de permise auto la Covasna. Trei persoane dintre cele 19 suspectate de coruptie au fost retinute.

Scandalul permiselor auto eliberate ilegal a inceput in luna iunie 2008 in Arges. In decembrie, DNA a trimis in judecata 28 de persoane, dintre care 22 in stare de arest preventiv, in legatura cu fraudarea examenelor pentru obtinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges.

DNA a descoperit ca in perioada 01 ianuarie 2006 – iunie 2008, pe raza judetului Arges si-au stabilit domiciliul si au obtinut permise de conducere aproximativ 3.200 persoane.